Web Analytics Made Easy - Statcounter

واحد گوگردزدایی نفت‎گاز پالایش نفت تبریز (پالایشگاه تبریز)">شرکت پالایش نفت تبریز به طور آزمایشی به بهره‎برداری رسید که با تکمیل فرآیند بهره‎برداری در آینده‎ای نزدیک، ۶ میلیون لیتر به ظرفیت تولید روزانه گازوئیل یورو ۵ در کشور افزوده می‎شود.

مدیرعامل پالایش نفت تبریز (پالایشگاه تبریز)">شرکت پالایش نفت تبریز، دیروز در یک نشست خبری که در محل پالایش نفت تبریز (پالایشگاه تبریز)">پالایشگاه تبریز برگزار شد، با ارائه گزارشی از عملکرد پالایش نفت تبریز (پالایشگاه تبریز)">شرکت پالایش نفت تبریز، از راه‌اندازی واحد گوگردزدایی گازوئیل در این پالایشگاه خبر داد و گفت: با توجه به ظرفیت پایین و فناوری قدیمی واحد گوگردزدایی نفت‌گاز، مقرر شد واحد جدیدتر با ظرفیت بالاتر و فناوری جدیدتر احداث شود، به نحوی که امکان تولید گازوئیل منطبق بر استاندارد روز جهان فراهم آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غلامرضا باقری دیزج، افزود: این واحد با سرمایه‌گذاری ۴۲ میلیون یورو و ۷۸۷ میلیارد ریال و تحت لیسانس شرکت فرانسوی اکسنز (Axens) احداث شده و توسط پیمانکار داخلی برای مهندسی تفصیلی، خرید و نصب تحت نظارت کارشناسان داخلی شرکت اجرا شده است.

مدیرعامل پالایش نفت تبریز (پالایشگاه تبریز)">شرکت پالایش نفت تبریز درباره تولید آزمایشی پروژه تولید روغن پایه گروه  ۲ در این مجتمع نیز گفت: این طرح به منظور استحصال روغن از محصول جانبی آیزو اف تست که پیش‌تر به صورت نفت کوره عرضه می‎شد، تعریف شد و پس از مطالعات کارشناسان شرکت و با همکاری یک شرکت دانش‎بنیان و پژوهشگاه صنعت نفت، به صورت آزمایشی اجرا و سرانجام با استفاده از یک کاتالیست خارجی و همچنین امکانات راکتور و تجهیزات واحد پیشین گوگردزدایی نفت گاز، در مقیاس صنعتی اجرا شد.

وی گفت: این طرح با ظرفیت اسمی ۲۷۰ هزار تن در سال به بهره‌برداری می‎رسد و هم‌اکنون ظرفیت عملیات تولید آن حدود ۹۰ هز ارتن در سال است.

٩٠ درصد از محصولات پالایش نفت تبریز (پالایشگاه تبریز)">پالایشگاه تبریز به تولید سوخت اختصاص دارد

مدیرعامل پالایش نفت تبریز (پالایشگاه تبریز)">شرکت پالایش نفت تبریز ادامه داد: این پالایشگاه سالانه ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تن محصول تولید می کند که ٩٠ درصد آن به سوخت تبدیل می‌شود.

وی با بیان این‌که تولید ال‌پی‌جی ٣ درصد از کل محصولات شرکت را شامل می‌شود، افزود: روزانه ٣٠٠ هزار لیتر ال‌پی‌جی تولید می‌شود.

باقری رقم کنونی تولید بنزین این پالایشگاه را ۳,۵ میلیون لیتر در روز اعلام کرد و گفت: نیمی از این بنزین یورو ۴ و نیمی دیگر نیز بنزین پاک است، این درحالی است که تا پایان امسال تولید بنزین با استاندارد یورو ۴ افزایش می‌یابد. یک میلیون لیتر نفت سفید و ۴ میلیون لیتر نفت کوره نیز از دیگر تولیدات این شرکت محسوب می‌شود.

به گفته وی، پالایش نفت تبریز (پالایشگاه تبریز)">شرکت پالایش نفت تبریز نخستین شرکت در زمینه برندینگ پالایشگاه است که در این زمینه فعالیت خود را آغاز کرده است.

وی با بیان این‌که بیش از ۳۸ درصد از سهام شرکت پتروشیمی تبریز متعلق به پالایش نفت تبریز (پالایشگاه تبریز)">شرکت پالایش نفت تبریز است، افزود: این شرکت تاکنون بیش از ۵۰۰ میلیون یورو در زمینه طرح‌های زیست محیطی مانند طرح گرانول‌سازی گوگرد و نیز بنزین با کیفیت بالا و نیز طرح  واحد قیرسازی سرمایه‌گذاری کرده و ۵ میلیون یورو هم در پروژه طرح جمع‌آوری گازهای مشعل سرمایه‌گذاری داشته که در نوع خود بی‌نظیر است. 

در تحریم، استفاده از روش‌های جدید را یاد می‌گیریم

مدیرعامل شرکت پالایش نفت تبریز به طرحی ۱,۵ میلیارد یورویی برای ارتقای کیفیت محصولات پالایش نفت تبریز (پالایشگاه تبریز)">شرکت پالایش نفت تبریز به استاندارد یورو ۵ اشاره کرد که با همکاری شرکت‌های چینی، روسی و فاینانسورهای اروپایی در دست اقدام است و ادامه داد: حدود ۶۰ درصد از تجهیزات استفاده شده در واحد بنزین‌سازی از تولیدات داخلی تامین شده است. تمام کاتالیست مورد نیاز پالایشگاه نیز از شرکت‌های داخلی تأمین خواهد شد.

باقری در مورد تحریم‌ها عنوان کرد: ما به تحریم به عنوان فرصتی برای جهش و بهبود نگاه می‌کنیم. البته طبیعی است که کمی فرآیندها کند خواهد شد، اما یاد می‎گیریم که روش‌های جدید را  امتحان کنیم. همه روش‌های ممکن به منظور تأمین تجهیزات با وجود تحریم‌ها در نظر گرفته شده و هیچ مشکلی در این زمینه نخواهد بود.

وی با بیان این که از ابتدای سال ۹۸ گازوئیل بدون کیفیت در هیچ پالایشگاهی نباید تولید شود، یادآور شد: هم‌اکنون مشوق‌هایی برای تولیدکنندگان محصولات کیفی در نظر گرفته شده است.

 

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۳۲۳۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استاندارد کیفی و سرعت سوددهی برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی + اینفوگرافیک

یک کارشناس انرژی، استاندارد کیفی و سرعت سوددهی برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی را از دلایل رونق استفاده از متانول به‌عنوان سوخت در جهان توصیف کرد.

سجاد نوروزی در گفت‌وگو با خبرنگار شانا درباره فرایند تبدیل متانول به بنزین (MTG) توضیح داد: در سال‌های اخیر استفاده مستقیم و غیرمستقیم از متانول به‌عنوان سوخت در دنیا رونق یافته است و برآورد می‌شود در آینده نیز این روند افزایشی باشد، بنابراین فناوری تبدیل مستقیم متانول به بنزین (MTG) می‌تواند در ایران هم مدنظر قرار گیرد.

استفاده بهینه از متانول مازاد با هدف رفع ناترازی انرژی

وی با بیان اینکه ایران ظرفیت بالایی برای تولید متانول دارد و بیش‌ از ۹۴درصد متانول تولیدی کشور صادر می‌شود، افزود: اکنون بنزین تولیدی کشور، حاصل پالایش نفت‌ خام در پالایشگاه‌هاست، اما در این فرایند بنزین تولیدشده حاصل تبدیل مستقیم متانول به بنزین است، بنابراین می‌توانیم از این ظرفیت تولیدی استفاده کنیم. شایان ذکر است در این فرایند مقداری هم محصول ال‌پی‌جی تولید می‌شود.

این کارشناس انرژی درباره کیفیت این فرآورده تصریح کرد: به ازای هر واحد MTG با ظرفیت یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن در سال خوراک ورودی، حدود ۵۹۷ هزار تن بنزین با کیفیت بالا (با استاندارد یورو ۵) تولید می‌شود که معادل روزانه ۲.۵ میلیون لیتر بنزین به ازای هر واحد MTG است.

نوروزی گفت: این محصول افزون بر رفع ناترازی تولید و مصرف بنزین، ظرفیت ارزشمند صادراتی نیز دارد.

تبدیل متانول به سوخت در مسیر توسعه زنجیره ارزش

وی افزود: مجتمع‌های تولیدی ما این فرصت را پیدا خواهند کرد تا با استفاده بهینه از متانول مازاد، گامی بزرگ همسو با توسعه زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی و کاهش خام‌فروشی بردارند.

این کارشناس با اشاره به مدت‌زمان بهره‌برداری هر واحد MTG ادامه داد: زمان مورد نیاز برای احداث و سپس بهره‌برداری از هر واحد حدود دو سال است. این مدت‌زمان در مقایسه با پالایشگاه‌های متداول حدود یک‌چهارم خواهد بود.

نوروزی یادآور شد: کوتاه‌بودن اجرای پروژه و درنتیجه سرعت بازدهی اقتصادی، سرمایه‌گذاری در احداث واحدهای MTG را برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی بسیار مقرون‌به‌صرفه و سودده کرده است.

دیگر خبرها

  • تولید حدود ۲۷۷ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در پالایشگاه‌های کشور در سال ۱۴۰۲
  • ادعای جذاب آروا در نمایشگاه بین‌المللی تبریز: ما رقیب بوش و متابو هستیم
  • امضای تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد تبریز با یک واحد صنعتی
  • بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه خارجی در خراسان رضوی
  • «رامهرمز» ظرفیت مناسبی برای تولیدات پایین دستی پتروشیمی دارد
  • در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه‌های بحران خواهیم داشت
  • واردات ۳ میلیارد دلار بنزین در سال گذشته
  • راهکار رفع ناترازی سوخت، اصلاح زیرساخت‌ها به‌منظور مصرف بهینه است/ لزوم حمایت از احداث صنایع پالایشی کوچک
  • ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است
  • استاندارد کیفی و سرعت سوددهی برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی + اینفوگرافیک