Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، به نقل از  شاتا، «رضا رحمانی»، وزیر صنعت، معدن وتجارت، در تشریح برنامه های حوزه صنعت در این سفر، توضیح داد: افتتاح طرح تولید شیشه و بطری شیشه ای شرکت آذر مهر هریس با سرمایه گذاری بالغ بر ۲۵۶ میلیارد ریال و اشتغالزائی ۶۶ نفر از جمله واحدهای صنعتی است که وارد چرخه تولید شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: تولید میلگرد آجدار شرکت فولاد صنعت صائب تبریز با سرمایه گذاری ۶ هزار میلیارد ریالی و امکان اشتغالزایی مستقیم حدود ۳۳۰ نفر، تولید کنسانتره میوه غیر مرکبات شرکت گل کام آذر با سرمایه گذاری بیش از ۷۰۶ میلیارد ریال و ظرفیت اشتغالزایی بالغ بر ۱۰۰ نفر و همچنین سه طرح تولیدی فرش دستباف، انواع کفش تزریقی و البسه نظامی و مردانه در بنیاد تعاون زندانیان با سرمایه گذاری تقریبی ۶۳ میلیارد ریال و اشتغالزائی ۵۰۰ نفر نیز از جمله طرح هایی است که همزمان با حضور رئیس جمهور و به صورت ویدئو کنفرانس مورد بهره‌برداری قرار گرفتند.

تولید ۴۵ درصد کفش کشور در آذربایجان شرقی

وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین در تشریح برنامه های توسعه ای بخش صنعت آذربایجان شرقی اظهار داشت: با توجه به ظرفیت های تولیدی صنعت کفش در این استان، برای اولین بار شهرک فناوری کفش تبریز مکان یابی شده است و اولین آزمایشگاه تخصصی کفش در تبریز اجرا خواهد شد.

وی تصریح کرد: ۴۵ درصد از کفش کشور در آذربایجان شرقی تولید می شود و این مهم می طلبد تا در جهت تامین نیاز داخلی و شناسایی بازار های جدید صادراتی روی صنعت کفش این استان سرمایه‌گذاری هدف مندتری داشته باشیم.

کلنگ زنی شهرک صنعتی مس در ورزقان

رحمانی اعلام کرد: طرح توسعه مس سونگون در حال اجرا است و در همین راستا شهرک صنعتی مس در ورزقان نیز کلنگ زنی شد.

وی با بیان اینکه ۳ میلیارد تن ذخایر شناسایی مس شده در سونگون است، تصریح کرد: با توجه به حجم ذخایر قابل توجه در منطقه، سرمایه‌گذاری بالغ بر ۶۰۰ میلیون یورو از محل منابع داخلی و فایناس خارجی روی مس سونگون در دستور کار بوده و در حال اجراست.

توسعه ظرفیت های تولیدی و صادراتی صنعت فرش

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به افتتاح نمایشگاه فرش تبریز با حضور رئیس جمهور، گفت: طبق برنامه ریزی انجام شده برای توسعه صادرات و انجام اقدامات حمایتی از تولید کنندگان این کالای هنر_صنعت، امیدواریم در سال آینده شاهد شکوفاتر شدن ظرفیت های تولیدی چه بیشتر این کالا در آذربایجان شرقی و حتی سایر نقاط کشور باشیم.

رحمانی یکی از مهمترین دغدغه های فعالان حوزه فرش را تامین بیمه تامین اجتماعی و تحت پوشش قرار گرفتن همه قالیبافان عنوان کرد و ابراز امیدواری نمود تا با تشکیل کارگروه های تخصصی، این دغدغه به حداقل ممکن برسد.

ظرفیت اشتغالزایی ۵ هزار نفری آلومینای سراب

وی با اشاره به اقدامات اجرایی در خصوص طرح تولید آلومینا در شهرستان سراب به عنوان ماده اولیه آلومینیوم در کشور، بیان کرد: افتتاح این طرح به همراه کارخانه ذوب مس سونگون از مطالبات مردم منطقه است که برای تسریع در این امر با جدیت موارد مرتبط با طرح ها را دنبال می کنیم که انشاءالله بزودی شاهد بهره‌برداری از این طرح ها خواهیم بود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه زیر ساخت های مختلف آلومینای سراب آماده شده است، ادامه داد: با راه اندازی آلومینای سراب برای ۵ هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم شغل درست می شود.

رحمانی قطع وابستگی کشور به ماده آلومینا را نتیجه راه اندازی کارخانه آلومینای سراب دانست و گفت: این طرح محصولات جانبی دیگری هم دارد که از جمله آنها می‌توان به طرح آلومینا فناوری سیستم خشک برای به حداقل رساندن مصرف آب و حفظ محیط زیست اشاره کرد.

افزایش ۸ برابری تولید ظروف شیشه ای در کشور پس از انقلاب اسلامی

وی همچنین در مورد طرح های مورد افتتاح در سفر هیات دولت به آذربایجان شرقی توضیح داد: با افتتاح طرح تولید شیشه و بطری شیشه ای آذرمهر هریس ۲۰ هزار تن به ظرفیت تولید ظروف شیشه ای کشور اضافه می شود.

وزیر صمت با اعلام اینکه ظرفیت تولید شیشه جام و ظروف شیشه ای از ابتدای انقلاب تاکنون ۸ برابر شده است، تصریح کرد: ۷۶۰ هزار تن ظرفیت تولیدی ظروف شیشه ای در کشور وجود دارد.

رحمانی عنوان کرد: در سال ۹۷ حدود ۶۵۰ هزار تن ظروف شیشه ای در کشور تولید شده است و ۲۰۰ هزارتن صادرات داشتیم.

وی افزود: ظرفیت تولید شیشه جام در کشور یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن است که یک‌میلیون و ۵۰۰ هزارتن تولید واقعی مان بوده است.

بهره‌برداری از طرح های توسعه شرکت پالایش نفت تبریز

رحمانی اعلام کرد: طرح تولید روغن پایه و روغن های روانساز شامل طرح اختلاط و تولید روغن های روان ساز با ظرفیت ۴۰ هزار تن در سال و هزینه ۱۵ میلیون یورویی و طرح تولید روغن پایه با ظرفیت ۹۰ هزار تن در سال و هزینه یک میلیون یورویی در این سفر به بهره برداری رسید.

وی افزود: طرح تولید گازوئیل یورو ۵ شامل طرح تصفیه نفت گاز جدید با ظرفیت ۳۰ هزار بشکه در روز و هزینه ۷۰ میلیون یورویی و همچنین طرح ارتقاء کل بنزین تولیدی به استاندارد یورو ۵ شامل طرح بنزین سازی جدید با ظرفیت ۲۰ هزار بشکه در روز و هزینه ۲۶۵ میلیون یورویی و طرح تغییر کاربری واحد تبدیل کاتالیستی به واحد ایزومریزاسیون نفتای سبک به ظرفیت ۱۰ هزار بشکه در روز و هزینه ۱۰ میلیون یورویی، ۴ طرحی است که در سفر کاروان تدبیر و امید به استان آذربایجان شرقی و با حضور دکتر روحانی به بهره برداری رسید.

افتتاح بخش گاز نیروگاه سیکل ترکیبی هریس و فاز توسعه پالایشگاه تبریز

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در جریان سفر رئیس جمهور به استان آذربایجان شرقی، بخش گاز نیروگاه سیکل ترکیبی هریس و فاز توسعه پالایشگاه تبریز نیز مورد افتتاح و بهره برداری قرار گرفتند.

رحمانی خاطر نشان کرد: این فاز توسط مهندسان و کارشناسان توانمند ایرانی راه اندازی و ساخته شده است.

وی افزود: همچنین فاز توسعه بنزین سازی در پالایشگاه تبریز نیز مورد بهره برداری قرار گرفت، این فاز توسعه ای ظرفیت تولید ۳ میلیون لیتر در روز بنزین یورو ۵ رادارد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: پالایش تجارت سرمایه گذاری صنعت معدن نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۳۱۳۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش گفت: ریشه ناترازی بنزین در بخش تولید نیست بلکه ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است؛ ناوگان حمل‌و نقل کشور هر سال روبه‌ نزول است و خودروهای فرسوده هنوز در خیابان‌های کشور تردد می‌کنند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، ناصر عاشوری، دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش در نشستی خبری اظهار داشت: در نمایشگاه نفت امسال، بسیاری از تفاهم‌نامه‌های گذشته پالایشگاه‌های کشور به قرارداد تبدیل خواهد شد و تفاهم‌نامه‌های جدیدی نیز منعقد می‌شود که بخشی از این قراردادها و تفاهم‌نامه‌ها مربوط به استفاده از توان شرکت‌های دانش بنیان است.

وی افزود: با محوریت شعار سال که جهش تولید با مشارکت مردم است در نمایشگاه نفت امسال حضور خواهیم یافت و در 3 پنل تخصصی حضور داریم که محور آنها، برنامه‌ریزی برای تولید با کیفیت و جهش تولید، تأثیر کاهش منابع مالی در استمرار تولید و تهدید ناشی از کاهش نیروهای متخصص در صنعت پالایش است.

عاشوری از بروز چالش برای پالایشگاه لاوان در پی مهاجرت نیروهای متخصص این پالایشگاه خبر داد و گفت: تا پیش از این، مهندسین ما درخواست رفتن به خارج از کشور داشتند، الان افراد فنی و آچاربه‌دست پالایشگاه‌ها نیز درخواست کار در کشورهای خارجی را دارند؛ به‌طوری که از کشورهای همسایه دعوت‌نامه برای کارگران ماهر پالایشگاه‌ها با حقوق 600 تا 700 میلیون تومان در ماه ارسال می‌شود.

وی ادامه داد: در تمامی ابعاد انرژی شامل برق، گاز، بنزین و گازوئیل دچار ناترازی هستیم و اگر امروز به اصلاح روند مصرف انرژی در کشور ورود جدی نکنیم، دو سال دیگر به‌طور حتم بحران تأمین انرژی خواهیم داشت.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش تصریح کرد: ریشه ناترازی بنزین در بخش تولید نیست بلکه ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است؛ ناوگان حمل‌و نقل کشور هر سال روبه‌ نزول است و خودروهای فرسوده هنوز در خیابان‌های کشور تردد می‌کنند و خودروسازی ما نیز بر اصول بهینه طراحی نمی‌شود و مصارف بالا، کار را به‌جایی رسانده که به‌جای اینکه قرار بود صادرات بنزین داشته باشیم، در سال گذشته حدود 3 میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم.

عاشوری متوسط ظرفیت تولید روزانه بنزین در کشور را 115 میلیون لیتر اعلام کرد و گفت: این میزان از ابتدای دولت تغییر محسوسی نداشته و تا پایان دولت هم تغییر محسوسی نخواهد داشت، چراکه از شرکت‌ها و پالایشگاه‌های فعلی نمی‌توان انتظار رشد ظرفیت تولید داشت، هرچند پروژه‌هایی در راستای افزایش کیفی محصولات در پالایشگاه‌ها در حال اجرا است.

وی افزود: دولت به‌دنبال احداث پتروپالایشگاه‌ها و پالایشگاه‌های بزرگ است که این روند، زمان‌بر است، به‌جای آن بهتر است روی پالایشگاه‌های کوچک برنامه ریزی شود که هم با سرمایه کمتر و هم در زمان کمتر قابل بهره‌برداری است و اشتغال‌زایی و ارزآوری برای کشور به‌دنبال دارد.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش خاطرنشان کرد: اگر دولت پالایشگاه‌های کوچک را حمایت کند، می‌توان پالایشگاه‌های 20 تا 40 هزار بشکه‌ای احداث کرد که هر 10‌تای آن به اندازه یک پالایشگاه بزرگ آورده به دنبال دارد و به‌دلیل پراکندگی، هم سرمایه‌پذیری کمتری دارد و هم از نظر پدافند غیرعامل بسیار موثر خواهد بود.

عاشوری میزان بدهی دولت به پالایشگاه‌ها را حدود 200 همت دانست و گفت: یکی از راهکار این است که دوات اجازه تهاتر بدهی مالیاتی 50 همتی پالایشگاه‌ها را با بخشی از مطالبات آنها بدهد و راهکار دیگر که پیشنهاد شده این است که در 6 فرآورده اصلی تولیدی پالایشگاه‌ها، در بخش مازاد به ما اجازه فروش بدهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تقویت ظرفیت‌ها و مدل‌های بهره‌برداری از کارگزاران دانش و فناوری
  • بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه خارجی در خراسان رضوی
  • بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه‌گذاری خارجی در شهرک‌های صنعتی استان خراسان‌رضوی
  • واردات ۳ میلیارد دلار بنزین در سال گذشته
  • صدور پروانه بهره برداری برای ۲ هزار و ۴۳۸ طرح سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان
  • ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است
  • رشد اقتصادی پایدار در صنعت نفت با بهینه‌سازی مصرف انرژی
  • شهرک انرژی در تهران احداث می‌شود
  • صدور پروانه بهره‌برداری برای بیش از ۲۰۰۰ طرح سرمایه‌گذاری سیستان و بلوچستان
  • معادن؛ ثروتی نهفته در خاک/ بی بهره چون کهگیلویه و بویراحمد